Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

Με παρέλαση καρναβαλιστών, αποκριάτικα δρώμενα και τις καθιερωμένες «Τζαμάλες» θα διασκεδάσουν τις φετινές  Απόκριες όσοι βρεθούν στο Δήμο Ζίτσας. Ο Δήμος με τη συμμετοχή τοπικών Συλλόγων και φορέων διοργανώνει το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας εκδηλώσεις.

Αναρτήθηκε στις 15 Μάρτιος 2024 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας ευχαριστεί τοπικές επιχειρήσεις για τη συνδρομή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Ζίτσας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τις διοικήσεις των επιχειρήσεων: Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Η ΠΙΝΔΟΣ” Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» Όμιλο  Επιχειρήσεων «ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ» Υπεραγορά κρεάτων «ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ» ΝΤΙΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.  Γιατί συνέβαλαν στην  ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των κοινωνικών δράσεων του Δήμου με δωρεές τυποποιημένων ειδών διατροφής .   «Με την ενέργειά τους αυτή αποδεικνύουν στην πράξη πως εν μέσω κρίσης υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν και με ...

Αναρτήθηκε στις 12 Μάρτιος 2024 Περισσότερα »
Δράσεις ενημέρωσης στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ζίτσας

«Τρίτη ηλικία: Ποιότητα ζωής και ευδόκιμο γήρας» ήταν το θέμα της ενημερωτικής δράσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας στο χώρο του ΚΑΠΗ Ελεούσας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ψυχολόγο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» Ναταλία Λιάτσου, για τους τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τις διεξόδους που μπορούν να βρουν απευθυνόμενοι στα υποστηρικτικά δίκτυα και υπηρεσίες που λειτουργούν είτε στο Δήμο Ζίτσας είτε σε άλλους φορείς.   Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ε...

Αναρτήθηκε στις 06 Μάρτιος 2024 Περισσότερα »
Συγχαρητήρια στην Αδελφότητα Αετόπετρας για τη βράβευσή της από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία

Συγχαρητήρια επιστολή στην Αδελφότητα Αετόπετρας απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Η Αδελφότητα Αετόπετρας βραβεύτηκε για την ενεργό και πολυσχιδή δράση της από το 1901 μέχρι σήμερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Πανηπειρωτική για την κοπή της πίτας του Ηπειρώτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αναρτήθηκε στις 01 Μάρτιος 2024 Περισσότερα »
Σταθερά μειωμένα και για το 2024 τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας –Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρούνται για ακόμη μία χρονιά τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική του συνεδρίαση, με τις ψήφους της πλειοψηφίας των μελών του  Σώματος (μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ.)  έκανε δεκτή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να μην υπάρξει καμία μεταβολή στα τέλη παρόλο το δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες καθώς και οι δυσβάσταχτες αυξήσεις που επιβάλει ο ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  

Αναρτήθηκε στις 23 Φεβρουάριος 2024 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των σχολείων του και τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, τους απόφοιτους που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και  τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς κατά το σχολικό έτος 2022-23, βράβευσε ο Δήμος Ζίτσας σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/02/2024), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελεούσας, παρουσία των τοπικών αρχών και γονέων.

Αναρτήθηκε στις 19 Φεβρουάριος 2024 Περισσότερα »
Έργα 4 εκατ. ευρώ για όμβρια στις Δημοτικές Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή Ζίτσας

«Ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2021-2027», μετά την αποδοχή των αποφάσεων ένταξης και χρηματοδότησης από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας στη διάρκεια της συνεδρίασής της την Παρασκευή (16/02/2024).

Αναρτήθηκε στις 16 Φεβρουάριος 2024 Περισσότερα »
Συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου

Την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία όλων των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ζήτησε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε μαζί τους παρουσία των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναρτήθηκε στις 25 Ιανουάριος 2024 Περισσότερα »
Με ένα κλικ στην εφαρμογή “Smartiscity” του Δήμου Ζίτσας οι πολίτες ενημερώνονται για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων απέδειξε τη σπουδαιότητα της απόφασης της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας να  τοποθετηθούν αισθητήρες οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα αέριας ρύπανσης και τα αποτυπώνουν σε πραγματικό χρόνο (on line)  στην εφαρμογή smartiscity  στην  ιστοσελίδα του Δήμου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα κυρίως στις ευπαθείς ομάδες πολιτών αντλώντας συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα να βελτιώσουν την ποιότητα  ζωής τους.

Αναρτήθηκε στις 18 Ιανουάριος 2024 Περισσότερα »
Με λαμπρότητα ο Δήμος Ζίτσας γιόρτασε για πρώτη φορά τον πολιούχο του Άγιο Ιερεμία

Με θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα ο Δήμος Ζίτσας γιόρτασε για πρώτη φορά τον πολιούχο του Άγιο Ιερεμία. Ένα χρόνο μετά την αγιοκατάταξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Α΄, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και λίγους μήνες από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την ανακήρυξή Του ως πολιούχου το Δήμου Ζίτσας, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου ημέρα εορτασμού της μνήμης Του στον τόπο καταγωγής Του τη Δημοτική Κοινότητα Ζίτσας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.

Αναρτήθηκε στις 15 Ιανουάριος 2024 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

10,98° Υγρασία: 93% Άνεμος: 1,03 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα