Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δωρεά εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού για το βρεφονηπιακό σταθμό στη Δ.Κ. Ελεούσας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Δωρεά εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού για το βρεφονηπιακό σταθμό στη Δ.Κ. Ελεούσας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό για το βρεφονηπιακό σταθμό στη Δ.Κ. Ελεούσας δώρισε στο Δήμο Ζίτσας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ECHO).

Συγκεκριμένα, ο Δ/ντης του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στα Ιωάννινα, Rodrigo de la Barra,  επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο στο γραφείο του στο Δημαρχείο και παρουσία του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλκιβιάδη Βότσικα και του Αντιδημάρχου Περικλή Γρίβα, υπέγραψαν το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του σχετικού εξοπλισμού, εκπαιδευτικού υλικού και παιχνιδιών για τον βρεφονηπιακό σταθμό που λειτουργεί στην Ελεούσα.

«Είναι μια μικρή ανταπόδοση για την υποστήριξη και την υπομονή που επιδεικνύετε στα όποια ζητήματα προκύπτουν και τα επιλύουμε άμεσα με τη δική σας συνεργασία» ανέφερε ο Δ/ντης του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στα Ιωάννινα απευθυνόμενος στο Δήμαρχο και πρόσθεσε «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και υπερήφανοι για τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στη «Αγία Ελένη» και φιλοδοξούμε όταν τελειώσει η περιπέτεια με τους πρόσφυγες να αφήσουμε στην τοπική κοινωνία μια σημαντική υποδομή που θα την αξιοποιήσει προς όφελός της».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον κ. Rodrigo de la Barra  για την ευγενική χειρονομία τόνισε, «η βοήθειά σας είναι όχι μόνο ηθική αλλά και ουσιαστική καθώς ο εξοπλισμός που μας δωρίζετε θα πιάσει τόπο αφού θα χρησιμοποιηθεί σε δομές για μικρά παιδιά».

 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Ζίτσας επανέφερε στον κ. Rodrigo de la Barra δύο βασικά αιτήματα που έχει θέσει και εγγράφως προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και αφορούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη» στην Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη υλοποίησής τους.  

 Πρόκειται για το έργο του δικτύου αποχέτευσης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, καθώς και την κατασκευή-συντήρηση των πεζοδρομίων επί της Εθνικής Οδού ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των πεζών. Αιτήματα που έχουν τεθεί από το Δήμαρχο με έγγραφά του προς την  Ύπατη Αρμοστεία πριν ακόμη ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου, πέρυσι το Μάιο. 

« Όλο αυτό το διάστημα έχουμε αποδείξει όλοι μας πως με συνεργασία και καλή θέληση μπορούμε να επιλύσουμε τα όποια ζητήματα προκύπτουν καθώς και να δρομολογήσουμε έργα προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και των προσφύγων», τόνισε ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε, «Θεωρώ πως η Ύπατη Αρμοστεία θα πρέπει να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, αλλά και των πεζοδρομίων στην εθνική οδό γιατί όπως επισημαίνω και στα σχετικά αιτήματά μου είναι δύο έργα που θα συμβάλουν όχι μόνο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των φιλοξενούμενων προσφύγων αλλά και των κατοίκων των γύρω οικισμών». 

Φωτογραφικό υλικό

Δωρεά εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού για το βρεφονηπιακό σταθμό στη Δ.Κ. Ελεούσας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Δωρεά εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού για το βρεφονηπιακό σταθμό στη Δ.Κ. Ελεούσας από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Αναρτήθηκε στις 31 Ιανουάριος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα