Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Διδάσκαλο του Γένους Γρηγόριο Παλιουρίτη από το Δήμο Ζίτσας

Εκδήλωση προβολής και ανάδειξης στις άγνωστες, για τους περισσότερους, πτυχές της ζωής και του έργου του Διδάσκαλου του Γένους Γρηγορίου Παλιουρίτη ο οποίος καταγόταν από την Ελεούσα πραγματοποίησε  ο Δήμος Ζίτσας, το απόγευμα του Σάββατου (18 -11-2023), στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Ελεούσας.

Αναρτήθηκε στις 20 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

Την έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος   στον τομέα Πολιτικής προστασίας ανέδειξε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας ταυτόχρονα την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Ζίτσας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (16/11/2023), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες, 

Αναρτήθηκε στις 16 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Το περίπτερο οίνου στην Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για το σακχαρώδη διαβήτη. Εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις 24 – 26 Νοεμβρίου για την τρίτη ηλικία

Με μπλε, το χρώμα που συμβολίζει τον σακχαρώδη διαβήτη, φωταγωγήθηκε το περίπτερο οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Ο Δήμος Ζίτσας και φέτος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κτίριο του περιπτέρου συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία για την 14η Νοεμβρίου.

Αναρτήθηκε στις 15 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Επιμνημόσυνη δέηση για τους Εθνικούς Ευεργέτες στην Κοινότητα Γραμμένου

Επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεγάλων του Έθνους Ευεργετών Ζωσιμαδών και Καπλάνη που κατάγονται από την Κοινότητα Γραμμένου τέλεσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Τοπική Κοινότητα το πρωί της Τετάρτης (08/11/2023). «Αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής  και οφειλόμενο χρέος σε εκείνους που σε δύσκολες εποχές με ανιδιοτέλεια και φιλοπατρία προσέφεραν τα πάντα για τη στήριξη της πατρίδας και την ενίσχυση του λαού της» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την εκδήλωση.

Αναρτήθηκε στις 08 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Στο δημαρχείο θα δεχθεί ευχές για την ονομαστική του εορτή ο Δήμαρχος Ζίτσας

     Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, θα δεχτεί ευχές για την ονομαστική του εορτή στο γραφείο του  στο Δημαρχείο,  από τις 11:00π.μ. έως και τις 14:00μ.μ.  

Αναρτήθηκε στις 06 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Συνεχίζονται τα έργα ύδρευσης σε Κοινότητες της Δ.Ε. Μολοσσών

Με εντατικούς ρυθμούς και αδιάλειπτα συνεχίζει ο Δήμος Ζίτσας την υλοποίηση έργων βασικών υποδομών, που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες καθώς επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα.                              Μετά την κατασκευή των δύο μεγάλων έργων ύδρευσης σε Κοινότητες της   Δημοτικής Ενότητας Μολοσσών συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ,  το δρόμο της υλοποίησης παίρνει και το έργο «Αντικατάσταση των Εξωτερικών Δικτύων Ύδρευσης των Οικισμών Χίνκας, Λάλιζας και Ζόργιανης της Δ.Ε. Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας» προϋπολογισμού 928.225ευρώ.

Αναρτήθηκε στις 03 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου πολιούχος Άγιος του Δήμου Ζίτσας ο Πατριάρχης Α΄ Ιερεμίας

Την καθιέρωση του Αγίου Ιερεμία, Πατριάρχη Α΄ Κωνσταντινουπόλεως, ως πολιούχου του Δήμου Ζίτσας, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της. Η απόφαση αυτή αποτελεί ευλογία, αλλά και ιστορική στιγμή για το Δήμο και τους κατοίκους του», επισημαίνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο που αγκάλιασε την προσπάθεια του Δήμου Ζίτσας να κηρυχθεί μετά την αγιοποίησή Του ,ο Πατριάρχης Α΄ Ιερεμίας πολιούχος, καθώς κα...

Αναρτήθηκε στις 12 Οκτώβριος 2023 Περισσότερα »
Δήλωση Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου για την επανεκλογή του

Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Όλους εσάς, που μας τιμήσατε  με την ψήφο σας δίνοντας τη νίκη στην παράταξή μας. Στην παράταξη της δημιουργίας, της προόδου και της ανάπτυξης. Ευχαριστώ όμως και όλους όσοι είχατε μια άλλη επιλογή.

Αναρτήθηκε στις 09 Οκτώβριος 2023 Περισσότερα »
Ανθρωπιστική βοήθεια από το Δήμο Ζίτσας στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Σοφάδων

Ο Δήμος Ζίτσας με την αμέριστη συνδρομή των δημοτών του αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Φορτηγό μετέφερε περισσότερους από 15 τόνους εμφιαλωμένο νερό και είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης με προορισμό τις αποθήκες του ΟΣΕ στους Σοφάδες. 

Αναρτήθηκε στις 04 Οκτώβριος 2023 Περισσότερα »
Εργασίες καθαρισμού τάφρων και αγωγών ομβρίων από το Δήμο Ζίτσας

Παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη και αποτροπή πιθανών προβλημάτων   από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου ξεκίνησε  ο Δήμος Ζίτσας.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού των αποστραγγιστικών τάφρων στην Κοινότητα Βουνοπλαγιάς και ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός κεντρικών φρεατίων ομβρίων στις Κοινότητες Ελεούσας, Μεταμόρφωσης, Άνω και Κάτω Λαψίστας, Αγίου Ιωάννη, Βουνοπλαγιάς, Πετσαλίου  και Ροδοτοπίου. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν όλο...

Αναρτήθηκε στις 04 Οκτώβριος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

7,98° Υγρασία: 93% Άνεμος: 1,03 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα