Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας, «Επί Σκηνής» ταξίδεψε στο Χαϊδάρι Αττικής

Το θερμό χειροκρότημα των Ηπειρωτών και κατοίκων της Αττικής απέσπασε η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας στην παράσταση που ανέβασε στο νέο θέατρο Χαϊδαρίου με το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Τριαντάφυλλο στο στήθος». Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας, ταξίδεψε στο Δήμο Χαϊδαρίου για μία και μοναδική παράσταση ανοίγοντας τον κύκλο των φετινών της καλοκαιρινών εμφανίσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει   να αναδείξει τη θεατρική δουλειά της και πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής μας. 

Αναρτήθηκε στις 17 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. Ιωαννίνων ενημέρωσε το Δήμαρχο Ζίτσας για την πορεία των επιτόπιων ελέγχων σε αμπελώνες και καλλιέργειες

Για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησαν σε αμπελώνες και  καλλιέργειες (αραβόσιτου, μηδικής, τριφυλλιού, σιτηρών)  του Δήμου Ζίτσας και αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενημέρωσε το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο κλιμάκιο του υποκαταστήματος Ιωαννίνων ΕΛ.ΓΑ., που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Αναρτήθηκε στις 12 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Συνεχείς παρεμβάσεις για να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα από τις ζημιές στις καλλιέργειες και τους αμπελώνες

Το  αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει αμπελοκαλλιεργητές και παραγωγοί του Δήμου Ζίτσας λόγω της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων μηνών στη περιοχή συζήτησαν ο Δήμαρχος Ζίτσας με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που τον επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/07/2023) στο γραφείο του.

Αναρτήθηκε στις 05 Ιούλιος 2023 Περισσότερα »
Έργα αναβάθμισης στις πλατείες Βουνοπλαγιάς και Κάτω Λαψίστας του Δήμου Ζίτσας

Έργα που ενισχύουν την αισθητική, περιβαλλοντική και ποιοτική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων δρομολογεί η Δημοτική Αρχή Ζίτσας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος υπέγραψε με τους εκπρόσωπους των αναδόχων εταιρειών τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων, «Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού πλατείας Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς Δήμου Ζίτσας» και « Επισκευή Πλατείας & Γηπέδου 5Χ5 Κάτω Λαψίστας». «Με συστηματική δουλειά και σταθερά βήματα προχωράμε στην ανάπλαση δύο ακόμη πλατειών και κοινόχρηστων χώρων που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες παιδιά όχ...

Αναρτήθηκε στις 30 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »
Ισραηλινοί δημοσιογράφοι γνώρισαν τις φυσικές ομορφιές και τα προϊόντα του Δήμου Ζίτσας

Τις φυσικές ομορφιές και τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Ζίτσας είχαν την ευκαιρία να γευτούν… δημοσιογράφοι από το Ισραήλ κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή. Οι έντεκα (11) δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι τηλεοπτικών σταθμών, περιοδικών, ταξιδιωτικών οδηγών και κλαδικών ιστοσελίδων του Ισραήλ κατά την ολιγοήμερη παραμονή τους ξεναγήθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γεώργιο Ράδο στο Ρέμα της Βλάχας, μια παραποτάμια διαδρομή 5 χιλιομέτρων στον Καλαμά, που αποτελεί μέρος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών μήκους 132 χιλιομέτρων το οποίο πρόκειται να ε...

Αναρτήθηκε στις 27 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »
Εκατοντάδες δρομείς εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές της παρακαλάμιας περιοχής του Δήμου Ζίτσας

«Για το Δήμο Ζίτσας η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί θεσμό που συμβάλει στην προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού κάλλους της περιοχής του  ποταμού Καλαμά και τον καθιστά πόλο έλξης για τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και αθλητικών δραστηριοτήτων», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, αναφερόμενος στις   «ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 11 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή των αγώνων ορεινού τρεξίματος.

Αναρτήθηκε στις 13 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »
Ενημερωτική δράση της ΔΕΔΑ στην Ελεούσα για το φυσικό αέριο

Ενημερωτική δράση για τις υπηρεσίες της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) πραγματοποιήθηκε στην Ελεούσα με την υποστήριξη του Δήμου Ζίτσας. Στελέχη της επιχείρησης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσαν τους πολίτες, δια ζώσης και με τη διανομή φυλλαδίου και κατέγραψαν το ενδιαφέρον τους για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο και να   συνδέσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους  με το φυσικό αέριο.

Αναρτήθηκε στις 13 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »
Δυναμική η παρουσία του Δήμου Ζίτσας στην «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2023»

Με στόχο την ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής καθώς και των προϊόντων του, ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει στην  «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2023»  που διοργανώνεται στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 12 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »
700.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στις Κοινότητες Νεοχωρίου, Ροδοτοπίου, Πρωτόπαππα και Ζίτσας

Το «δρόμο» προς υλοποίηση παίρνουν έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ που δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής. Πρόκειται για τα έργα, «Βελτίωση Βατότητας Αγροτικών Δρόμων Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και «Βελτίωση Βατότητας Αγροτικών Δρόμων Τ.Κ. Ροδοτοπίου και Τ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ  για τα οποία ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας τις σχετικές συμβάσεις υλοποί...

Αναρτήθηκε στις 09 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »
Αγρότες, κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν για τη νέα ΚΑΠ σε ημερίδα του Δήμου Ζίτσας

Το ενδιαφέρον πολλών παραγωγών, κτηνοτρόφων και εκπροσώπων πιστοποιημένων φορέων προσέλκυσε η ενημερωτική ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας με αντικείμενο τη νέα ΚΑΠ 2023-2027. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (07/06/2023) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής σε καίρια ζητήματα που τους αφορούν.

Αναρτήθηκε στις 07 Ιούνιος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

18,98° Υγρασία: 45% Άνεμος: 3,6 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα