Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αιτήσεις για αντιχαλαζικά από 23 Απριλίου ως 25 Ιουνίου

Αιτήσεις για αντιχαλαζικά από 23 Απριλίου ως 25 Ιουνίου

Από τις 23/04/2018 έως 25/06/2018 καλούνται να κάνουν αίτηση στήριξης μεμονωμένοι παραγωγοί και ομάδες- Μέτρο 5.1"Επενδύσεις σε προληπτικά μετρά που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων"-  που καλύπτει δράσεις ενεργητικής προστασίας όπως αντιλαζικά δίχτυα, αντιπαγετικούς ανεμιστήρες και αντιβρόχινες μεμβράνες.

Καλλιέργειες και καλυπτόµενες επενδύσεις

1. Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό, σε όλη την επικράτεια για  καλλιέργειες εσπεριδοειδών.

2. Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες µηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αµπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αµπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αµιγής.

3. Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αµπέλου

4. Ενεργητικά συστήµατα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες κερασιάς και αµπέλου.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης

Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα δικαιούχοι του µέτρου θα είναι όσοι έχουν συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας (και δεν υπερβαίνουν τα 61 έτη), είναι ενεργοί γεωργοί, ασφαλιστικά και φορολογικά ενήµεροι.

Προτεραιότητα σε συλλογικές επενδύσεις προστασίας

Επίσης δικαιούχοι µπορούν να είναι νοµικά πρόσωπα που έχουν συσταθεί σύµφωνα µε το ισχύον εµπορικό δίκαιο και εµφανίζεται µε τη µορφή Οµόρρυθµης Εταιρείας (ΟΕ), Ετερόρρυθµης Εταιρείας (ΕΕ), Εταιρείας Περιορισµένης Ευθύνης (ΕΠΕ), Ανώνυµης Εταιρείας (ΑΕ) και Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ).

Στην κατηγορία συλλογικών σχηµάτων συµπεριλαµβάνονται  οι Οµάδες Παραγωγών. Σηµειώνεται πως η έγκριση στις αιτήσεις θα δοθεί κατόπιν µοριοδότησης (βάση το 40).

Να σηµειωθεί ότι προτεραιότητα θα έχουν συλλογικές επενδύσεις, νέοι αγρότες, περιοχές µε υψηλή συχνότητα καιρικών φαινοµένων καθώς και καλλιέργειες µε αξία παραγωγής άνω των 1.500 ευρώ/στρέμ.

Αναρτήθηκε στις 12 Απρίλιος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα