Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, έχει στόχο την υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (zitsa@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360015).

Καρυδιά- Γεωργική Προειδοποίηση- Ζίτσα Ιωαννίνων

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων ενημερώνει τόσο για τις βακτηριακές και μυκητολογικές προσβολές της καρυδιάς όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Σημείο παρατήρησης: Ζίτσας Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 17 Μάιος 2016 Περισσότερα »
ΟΠΕΚΕΠΕ- Δελτίο Τύπου: Υποβολή ενιαίας αίτησης 2016

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Κ.Ε.Π.Ε.) ενημερώνει ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων από την Τετάρτη 11/05/2016 δεν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην on line εφαρμογή υποβολής ΕΑΕ 2016. Οι χρήστες που ήδη έχουν εγγραφεί στην on line εφαρμογή υποβολής ΕΑΕ 2016 και έχουν λάβει τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης μπορούν και συνεχίζουν απρόσκοπτα την υποβολή της ΕΑΕ του 2016. Τέλος, προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016, παρατείνεται έως τις 15/06/2016 κατόπι...

Αναρτήθηκε στις 13 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Ως 15 Ιουνίου με τη δήλωση ΟΣΔΕ οι αιτήσεις για τη νέα εξισωτική

Τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15 Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του 2016, καλούνται να υποβάλλουν οι κτηνοτρόφοι, που θέλουν να συμμετάσχουν στο Μέτρο 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα», σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Αναρτήθηκε στις 12 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Γεωργική Προειδοποίηση (Σακελλαρικό- Δ. Ζίτσας)

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων ενημερώνει για την προσβολή- αντιμετώπιση της αμπέλου από Περονόσπορο και Ωίδιο, ειδικά για την περιοχή Ζίτσας (Σακελλαρικό) Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 11 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Μεταβιβάσεις μόνο εντός περιφέρειας με γη ή χωρίς

Αντικείμενο ανεξάρτητης συναλλαγής, που διαχωρίζονται από τη γη, αν κι ο παραγωγός μπορεί να τα ενεργοποιήσει σε επιλέξιμη γη, που τυχόν έχει στη διάθεσή του, ανεξαρτήτου κυριότητας, αυστηρά όμως εντός της ίδιας περιφέρειας, στην οποία έχουν χορηγηθεί αποτελούν τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, σύμφωνα με σχετική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αναρτήθηκε στις 10 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την εξισωτική αποζημίωση, ποιο θα είναι το ύψος των ενισχύσεων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ με Αρ. Φύλλου 1275) η Υπουργική Απόφαση με την οποία θεσπίζεται το απαραίτητο νέο θεσμικό πλαίσιο των οικονομικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του Μέτρου 13 του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014−2020 (πρώην εξισωτική αποζημίωση). Σύμφωνα με το Άρθρο 7 της απόφασης το ύψος της ενίσχυσης για τις ορεινές περιοχές καθορίζεται πλέον στα 10 ευρώ ανά στρέμμα και για περιοχές με φυσικούς περιορισμούς στα 9,5 ευρώ ανά στρέμμα. Η ενίσχυση θα μειώνεται προοδευτικά για όσους έχουν εκτάσεις άνω των 200...

Αναρτήθηκε στις 09 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, ενημερώνει τόσο για τον Περονόσπορο & το Ωίδιο της Αμπέλου (όψιμες περιοχές, Σημείο Παρατήρησης: Αλτσιά Ζίτσας) όσο και για την Καρυδιά.

Αναρτήθηκε στις 05 Μάιος 2016 Περισσότερα »
Ανοιξιάτικος παγετός- αμπέλι-Ζίτσα (σημείο παρατήρηση: Αλτσιά Ζίτσας)

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων ενημερώνει για τις ζημιές από τον ανοιξιάτικο παγετό στην περιοχή της Ζίτσας και ποιο συγκεκριμένα στην Αλτσιά Ζίτσας.

Αναρτήθηκε στις 28 Απρίλιος 2016 Περισσότερα »
Ενίσχυση της δράσης 4.1 «Αναλύσεις Μελιού» στα πλαίσια του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2014-2016

Σύμφωνα με την 1268/90610/14/07/2014 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 1941) ενισχύεται η δράση 4.1 «Αναλύσεις Μελιού», στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2014-2016. Σας υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι είναι οι μελισσοκόμοι και οι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, εφόσον το μέλι που παράγουν διατίθεται προς πώληση στην αγορά. Οι ενδιαφερόμενοι το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016 υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ...

Αναρτήθηκε στις 28 Απρίλιος 2016 Περισσότερα »
Απαγόρευση Αλιείας (εκτός πέστροφας) σε ποτάμια- λίμνες της Ηπείρου

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των  υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2016 έως 31 Μαΐου 2016. Ειδικά  στην  Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ψαριών),  απαγορεύεται η αλιεία των ψαριών και όλων των  υδρόβιων ορ...

Αναρτήθηκε στις 27 Απρίλιος 2016 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

15,98° Υγρασία: 55% Άνεμος: 4,12 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα