Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείου στην Τ.Κ. Ζίτσας

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείου στην Τ.Κ. Ζίτσας

Ένας νέος πολιτιστικός χώρος που φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους  και τους επισκέπτες του Δήμου Ζίτσας, το Λαογραφικό Μουσείο της Τοπικής Κοινότητας Ζίτσας, άνοιξε και επίσημα τις   πόρτες του για το κοινό. Τα εγκαίνια του λαογραφικού μουσείου πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής (27/05/2018) με μια όμορφη τελετή που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας, και παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιαννούλα Γεωργούλη και Περικλής Γρίβα, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Περικλής Νούλης και δεκάδες κόσμου. 

Το μουσείο είναι δημιούργημα του  Πολιτιστικού Συλλόγου της Ζίτσας, με την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου και στεγάζεται στο κτίριο Παπαπέτρου στο κέντρο της Ζίτσας (ρούγα) απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου.

Το λαογραφικό μουσείο  διαθέτει πάνω από 1000 εκθέματα στον θεματικά διαμορφωμένο εκθεσιακό του χώρο των δύο κτηρίων του,  καθοδηγώντας τον επισκέπτη σε μία  γνωριμία με την τοπική ιστορία, την παράδοση του τόπου κατά την διάρκεια των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής των κατοίκων. Η συλλογή του περιλαμβάνει αντικείμενα από τον υλικό βίο (αγροτικές ασχολίες), οικιακά σκεύη, όργανα χειροτεχνίας, ενδυμασίες καθώς και έντυπο και εικαστικό υλικό.

Η μουσειολογική επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από τη μουσειολόγο Νίκη Καλογεροπούλου που είχε εργαστεί στο Δήμο Ζίτσας μέσω  του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Η ξενάγηση στον χώρο για όσους ενδιαφέρονται να τον επισκεφτούν γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελική Καραμπινά  στα τηλεφώνα 2658022202 - 6940917418

Φωτογραφικό υλικό

Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείου στην Τ.Κ. Ζίτσας
Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείου στην Τ.Κ. Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 29 Μάιος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα