Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Τιμήθηκε η αγρότισσα και ο πολύπλευρος ρόλος της στην Κοινότητα Καλοχωρίου

Τιμήθηκε η αγρότισσα και ο πολύπλευρος ρόλος της στην Κοινότητα Καλοχωρίου

 

Την καθιερωμένη «Γιορτή της Αγρότισσας» πραγματοποίησε και φέτος  στην Κοινότητα Καλοχωρίου ο Δήμος Ζίτσας. Σημείο αναφοράς, το μνημείο της αγρότισσας, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Στη διαχρονική προσφορά των γυναικών της υπαίθρου και τον πολύπλευρο ρόλο τους αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία της η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα. «Χωρίς την ελληνίδα αγρότισσα με τους πολλαπλούς ρόλους, δεν θα είχε μείνει ζωντανή η ελληνική περιφέρεια, ούτε οι παραδόσεις της», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος και πρόσθεσε, «με την παρουσία και την δράση της, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Σήμερα η νέα αγρότισσα είναι μια σύγχρονη επαγγελματίας και σε πολλές περιπτώσεις μια καινοτόμος επιχειρηματίας. Είναι το θηλυκό μυαλό που γεννά λύσεις, έχει ενσυναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας, αλλά και οράματα για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά της. Είναι η ψυχή της κοινωνίας, η ψυχή της ελληνικής γης. Τη δύναμη αυτής της ψυχής τίμησε και θα συνεχίσει να τιμά ο Δήμος Ζίτσας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο καθηγητής-ποιητής Γεώργιος Σιμιτζής απήγγειλε ποίημά του αφιερωμένο στην Ελληνίδα αγρότισσα.

 Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Γιούλα Μητροκώστα, το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο την δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ζίτσας Φώτη Ράρρα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτών Χάρη Λιούρη, τον αναπληρωτή διοικητή του Α. Τ. Ζίτσας Αστυνόμο Κωνσταντίνο Μάντζιο, την αγρότισσα κ. Βούλα Σιούνα, για την Κοινότητα Καλοχωρίου η κ. Κοντογιάννη και για το Σύλλογο Καλοχωρίου  ο κ. Ζώτος.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζίτσας, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων, κάτοικοι της περιοχής.  

Αναρτήθηκε στις 11 Αύγουστος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα