Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας

Με τη δέουσα επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/12/2023) η ορκωμοσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων καθώς και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Βουτσαρά . Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Ζίτσας” και “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σπύρος Πάϊκας και Σπυριδούλα Δαρδάνη αντίστοιχα, καθώςκαιπέντε σ...

Αναρτήθηκε στις 23 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας υποδέχθηκε τα Χριστούγεννα

Με μια όμορφη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στο Δημαρχείο Ελεούσας, το πρωί της Κυριακής (17/12/2023), ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου καλωσόρισε τα Χριστούγεννα. Η πλατεία Δημαρχείου φόρεσε τα γιορτινά της και υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν την έλευση της πιο γλυκιάς….. γιορτής του χρόνου.

Αναρτήθηκε στις 18 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Βραβείο στο Δήμο Ζίτσας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με το Τμήμα Προγραμματισμού προκειμένου να οδηγήσουν το Δήμο Ζίτσας στους κορυφαίους Δήμους της χώρας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα για τη διεκδίκηση κονδυλίων μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα επιβράβευσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα παρουσία του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναρτήθηκε στις 15 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα στο Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας στην Ελεούσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων. Το νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12/2023). Η συνάντηση, ήταν η πρώτη μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν τη διάθεση για αμοιβαία συνεργασία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.  

Αναρτήθηκε στις 13 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Επιστολή Δημάρχου Ζίτσας προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τα μέτρα στήριξης των καφενείων στα μικρά χωριά

Μέτρα στήριξης που θα αντιμετωπίζουν συνολικά τα ζητήματα βιωσιμότητα των καφενείων στα μικρά χωριά ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς . Ο Δήμαρχος Ζίτσας με αφορμή την τροποποίηση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία τα καφενεία σε χωριά μέχρι 500 κατοίκων εξαιρούνται από το τεκμήριο απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη, και Άδωνι Γεωργιάδη επαναφέροντας ουσιαστικά τις προτάσεις που είχε καταθέσει το 2022 με ανάλογες επιστολές του στους...

Αναρτήθηκε στις 08 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Ε.Σ. “΄Ευξεινη πόλη”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (05-12-2023) η συνάντηση του Δημάρχου Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκου , με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) “Ευξεινη πόλη” και Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Αναρτήθηκε στις 05 Δεκέμβριος 2023 Περισσότερα »
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Διδάσκαλο του Γένους Γρηγόριο Παλιουρίτη από το Δήμο Ζίτσας

Εκδήλωση προβολής και ανάδειξης στις άγνωστες, για τους περισσότερους, πτυχές της ζωής και του έργου του Διδάσκαλου του Γένους Γρηγορίου Παλιουρίτη ο οποίος καταγόταν από την Ελεούσα πραγματοποίησε  ο Δήμος Ζίτσας, το απόγευμα του Σάββατου (18 -11-2023), στην αίθουσα τελετών του Λυκείου Ελεούσας.

Αναρτήθηκε στις 20 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

Την έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος   στον τομέα Πολιτικής προστασίας ανέδειξε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας ταυτόχρονα την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Ζίτσας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (16/11/2023), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συμμετέχοντες, 

Αναρτήθηκε στις 16 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Το περίπτερο οίνου στην Ζίτσα φωτίστηκε μπλε για το σακχαρώδη διαβήτη. Εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν εξετάσεις 24 – 26 Νοεμβρίου για την τρίτη ηλικία

Με μπλε, το χρώμα που συμβολίζει τον σακχαρώδη διαβήτη, φωταγωγήθηκε το περίπτερο οίνου στην Κοινότητα Ζίτσας το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Ο Δήμος Ζίτσας και φέτος, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και φωταγώγησε με μπλε χρώμα το κτίριο του περιπτέρου συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία για την 14η Νοεμβρίου.

Αναρτήθηκε στις 15 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »
Επιμνημόσυνη δέηση για τους Εθνικούς Ευεργέτες στην Κοινότητα Γραμμένου

Επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Μεγάλων του Έθνους Ευεργετών Ζωσιμαδών και Καπλάνη που κατάγονται από την Κοινότητα Γραμμένου τέλεσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Τοπική Κοινότητα το πρωί της Τετάρτης (08/11/2023). «Αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής  και οφειλόμενο χρέος σε εκείνους που σε δύσκολες εποχές με ανιδιοτέλεια και φιλοπατρία προσέφεραν τα πάντα για τη στήριξη της πατρίδας και την ενίσχυση του λαού της» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την εκδήλωση.

Αναρτήθηκε στις 08 Νοέμβριος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

10,98° Υγρασία: 100% Άνεμος: 0,51 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα