Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Ηλεκτρικά οχήματα και σταθμοί φόρτισης ενισχύουν το στόλο του Δήμου Ζίτσας

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης οδηγείται δυναμικά ο Δήμος Ζίτσας με την προμήθεια συνολικά επτά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, και έξι σταθμών φόρτισης συνολικού προϋπολογισμού 1.466.932 ευρώ.     Τα δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα, ένα σάρωθρο και ένα αποφρακτικό μηχάνημα, καθώς και οι δύο σταθμοί φόρτισης που αναβαθμίζουν και ενισχύουν το στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας έχουν ήδη αγορασθεί και αναμένεται άμεσα η παραλαβή τους. 

Αναρτήθηκε στις 20 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
«Έξυπνα» υδρόμετρα και τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας

«Ένα μεγάλο έργο που εκσυγχρονίζει τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του νερού,  ελαχιστοποιεί τις βλάβες και τις διαρροές καθιστώντας έτσι πρωτοπόρο στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών το Δήμο παίρνει σάρκα και οστά» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  με αφορμή την υπογραφή  των συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου εγκατάστασης «έξυπνων» υδρόμετρων  και συστήματος τηλεμετρίας.

Αναρτήθηκε στις 15 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Πρεμιέρα με αγιασμούς για τη νέα χρονιά στα σχολεία του Δήμου

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας. Το πρωί της Δευτέρας (11/09/2023) στις σχολικές μονάδες του Δήμου στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και Πρόεδροι Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Αναρτήθηκε στις 11 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ελεούσας

Ένα εμβληματικό έργο, όνειρο δεκαετιών για τη Δ.Ε. Πασσαρώνος και το Δήμο Ζίτσας παίρνει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο Ελεούσας η κατασκευή του οποίου ξεκινά μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το πρωί της Τετάρτης (06/09/2023) από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρουσία του εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού και νεολαίας Γιώργου Λαδά και του Πρόεδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Φώτη Ράρρα.   Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.558.000,00 € χρηματοδοτείται από Πιστώσεις...

Αναρτήθηκε στις 06 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Ο κόσμος και η Αυγουστιάτικη πανσέληνος «πλημμύρισαν» τον αρχαιολογικό χώρο Μεγ. Γαρδικίου στη συναυλία του Δημήτρη Μπάση

Το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, αλλά και η μοναδική ερμηνεία του Δημήτρη Μπάση δημιούργησαν μια μοναδική βραδιά για τους χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών, που το βράδυ της Πέμπτης (31/08/2023) ανηφόρησαν στο λόφο «Καστρί» στον αρχαιολογικό χώρο  Πασσαρώνας για τη συναυλία που διοργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Αναρτήθηκε στις 01 Σεπτέμβριος 2023 Περισσότερα »
Εκδήλωση μνήμης στην Ελεούσα για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Τη μνήμη των έξι νεαρών ανδρών που τον Αύγουστο του 1944 εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα «Αμπέλια» Ελεούσας, τίμησαν ο Δήμος Ζίτσας και η Κοινότητα Ελεούσας, το πρωί της Κυριακής (20/08/2023). Με επιμνημόσυνη δέηση, 79 χρόνια μετά την αποφράδα εκείνη ημέρα, συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων, παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων απέδωσαν φόρο τιμής συμμετέχοντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει φιλοτεχνηθεί στον τόπο της εκτέλεσης, «τα Αμπέλια».  

Αναρτήθηκε στις 21 Αύγουστος 2023 Περισσότερα »
Εγκαινιάστηκε ο «ΝΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» δωρεά Δημητρίου και Βικτωρίας Μήτση στην Καρίτσα

Ένας  ιδιαίτερος χώρος, που αναμένεται να μετουσιωθεί σε «κιβωτό»  του λαϊκού μας πολιτισμού και να αποτελέσει  σημείο αναφοράς για την Κοινότητα Καρίτσας και την ευρύτερη περιοχή εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του Δήμου Ζίτσας, άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του για το κοινό. Ο «ΝΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ» δωρεά Δημητρίου και Βικτωρίας Μήτση εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής (13-08-2023) χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Κ...

Αναρτήθηκε στις 14 Αύγουστος 2023 Περισσότερα »
Τιμήθηκε η αγρότισσα και ο πολύπλευρος ρόλος της στην Κοινότητα Καλοχωρίου

Την καθιερωμένη «Γιορτή της Αγρότισσας» πραγματοποίησε και φέτος  στην Κοινότητα Καλοχωρίου ο Δήμος Ζίτσας. Σημείο αναφοράς, το μνημείο της αγρότισσας, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στη διαχρονική προσφορά των γυναικών της υπαίθρου και τον πολύπλευρο ρόλο τους αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία της η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα. 

Αναρτήθηκε στις 11 Αύγουστος 2023 Περισσότερα »
Η θεατρική ομάδα «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» του Δήμου Ζίτσας, ταξίδεψε και στη Δερβιτσάνη

 Η θεατρική ομάδα «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» του Δήμου Ζίτσας, με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου, στην προσπάθειά της να απλώσει «τα φτερά της» και να παρουσιάσει τη φιλόδοξη παράστασή της και πέρα από τα όρια του Δήμου, μετά από την Αθήνα, ταξίδεψε και στη Δερβιτσάνη για μία και μοναδική παράσταση. 

Αναρτήθηκε στις 09 Αύγουστος 2023 Περισσότερα »
Συναυλία αφιέρωμα στον Τάσο Χαλκιά στην Κοινότητα Γρανιτσοπούλας

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο δεξιοτέχνη του κλαρίνου και έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηπειρώτικης δημοτικής μας παράδοσης, τον Τάσο Χαλκιά διοργανώνει και φέτος  ο Δήμος Ζίτσας στη γενέτειρά του, την Κοινότητα  Γρανιτσοπούλας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ (21:00) της Παρασκευής (04/08/2023), με τη συμμετοχή του γιού του και μοναδικού συνεχιστή της μουσικής παράδοσης της οικογένειας των Χαλκιάδων, Λάκη Χαλκιά, στην πλατεία της Γρανιτσοπούλας. 

Αναρτήθηκε στις 03 Αύγουστος 2023 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

8,98° Υγρασία: 100% Άνεμος: 1,03 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα