Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διά ζώσης, την 04-07-2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30

Ο Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου σας προσκαλεί,, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65 και 67 του Ν. 3852/2010, όπως αυτά τροποποιήθηκαν ή συμπληρώθηκαν μεταγενέστερα, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, διά ζώσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται στο παλαιό Δημαρχείο Δ.Ε. Πασσαρώνος, επί της οδού Λασκαρίνας 3α στην Ελεούσα, την 04-07-2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30 για ενημέρωση, συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που ακολουθεί: 

Η Μ Ε Ρ Η Σ Ι Α   Δ Ι Α Τ Α Ξ Η

  • Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Πλιάκος Μιχαήλ.

  1.-Yποβολή αιτήματος  ανακήρυξης του Αγίου Ιερεμία Α΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως,  ως πολιούχου του Δήμου Ζίτσας.

  2.-Έγκριση ή μη υπογραφής σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Ζίτσας και του Δήμου Ιωαννιτών, ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την παρακολούθηση των όρων της σύμβασης, καθώς και αρμόδιου υπαλλήλου που θα διατεθεί, για την παροχή υπηρεσίας στην Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου Ιωαννιτών.

  3.-Έγκριση ή μη της παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου Υπαίθριου Θεάτρου στην Τ.Κ. Ζίτσας»,  το οποίο εκτελεί η ανάδοχος  Ε.Δ.Ε. Μπουκουβάλα Ιωάννα, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

  4.-Έγκριση ή μη 1ης παράτασης προθεσμίας εκπόνησης μελέτης: «Ενίσχυση Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Κοινοτήτων Δ.Ε. Μολοσσών & Ζίτσας, Δήμου Ζίτσας»

  5.-Έγκριση ή μη 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ενεργειακή αναβάθμιση σε Δημοτικά κτίρια των Τ.Κ. Γραμμένου και Αετόπετρας, τοιχία αντιστήριξης στις Τ.Κ. Αναργύρων, Χίνκας και Ελεούσας, αντικατάσταση στέγης στο οστεοφυλάκιο της Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη, αποκατάσταση περίφραξης στα νεκροταφεία Λύγγου και Πολυλόφου και πλακοστρώσεις σε κοινοτικούς χώρους των Τ.Κ. Κάτω Λαψίστας και Βλαχάτανου», Δήμου Ζίτσας το οποίο εκτελεί ο Γκεσούλης Κων/νος.

  6.-Έγκριση ή μη 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων και πλακόστρωση τμήματος Κεντρικής Πλατείας στην Τ.Κ. Λιγοψάς», αναδόχου εταιρείας «Αρλέτος Α.Τ.Ε.Ε.».

  7.-Έγκριση ή μη 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για το έργο: «Ασφαλτόστρωση σε δρόμους της Δ.Κ. Ελεούσας», με ανάδοχο την «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.».

  8.-Έγκριση ή μη 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών για το έργο: «Αντικατάσταση – εκσυγχρονισμός δικτύων ύδρευσης  Δ.Ε. Πασσαρώνος Δήμου Ζίτσας», το οποίο εκτελεί η εταιρία «ΝΚ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.»

   9.-Έγκριση ή μη του 2ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αντικατάσταση – εκσυγχρονισμός δικτύων ύδρευσης  Δ.Ε. Πασσαρώνος Δήμου Ζίτσας», με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση «ΝΚ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.»

 10.-Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση Κ.Χ. Εισόδου Τ.Κ. Πετσαλίου» του Δήμου Ζίτσας το οποίο εκτέλεσε η ανάδοχος «Αρλέτος  Α.Τ.Ε.Ε.»

 11.-Έκδοση ή μη πρωτοκόλλου Διοικητικής αποβολής για καταπάτηση τμήματος του υπ’ αριθμ. 481 τεμαχίου αναδασμού Ροδοτοπίου του 1975, της Κ. Ροδοτοπίου, Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου.

  12.-Έγκριση παροχής υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων Δ.Ε. Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών, Εκάλης & Αποκομιδή Ογκωδών Αντικειμένων στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου Ζίτσας, με διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, με σφραγισμένες προσφορές και αξιολόγηση και κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά.

  13.-Kαταβολή ή μη αποζημίωσης  στον  Πρόεδρο του  Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου (Κ.Ε.ΔΗ.ΖΙ.), για τις υπηρεσίες που παρέχει στην επιχείρηση, καθώς και  στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την συμμετοχή τους  στις συνεδριάσεις  του  και καθορισμός αυτών.

  • Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρου Δημήτριος  

 14.-Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 2023.

 15.-Κατανομή πιστώσεων από «Λοιπά έκτακτα έσοδα για έργα».

 16.-Κατανομή αδιάθετων πιστώσεων ΣΑΤΑ.

 17.-Εγκριση ή μη σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για τον έλεγχο Ποιότητας νερού στην Τάφρο Λαψίστας και στον Ποταμό Καλαμά στα όρια του Δήμου Ζίτσας.

 18.-Έγκριση ή μη της παράτασης προθεσμίας περαίωσης εκπόνησης της υπηρεσίας με τίτλο : «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ»

 19.-Καθορισμός δικαιούχων και ποσοστού αποζημίωσης Δημοτικών Συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

 20.-Υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας στο Δήμο Ζίτσας – διάθεση θέσεων
μαθητείας στο μεταλυκειακό έτος, τάξη μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

 21.-Υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας στο Δήμο Ζίτσας – διάθεση θέσεων
μαθητείας στο μεταλυκειακό έτος -Τάξη μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΣ
Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης - Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) κατά το σχολικό έτος 2023-24.

 22.-Έγκριση εκμίσθωσης Δημοτικού ακινήτου (Νερόμυλος) στην Κοινότητα Δεσποτικού.

 23.-Παράταση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζίτσας.

 24.-Έγκριση σύναψης σύμβασης του Δήμου Ζίτσας με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για επιδότηση εισιτηρίου – δρομολογίων Υπεραστικών Συγκοινωνιών.

 25.-Έγκριση ή μη της αναπροσαρμογής τιμών στη σύμβαση για την προμήθεια λιπαντικών.

 26.-Έγκριση δαπάνης προμήθειας αναμνηστικών δώρων  σε επίσημους επισκέπτες και προσκεκλημένους.

 27.-Κάλυψη δαπάνης ταφής θανόντα πρόσφυγα.

  • Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Ράδος Γεώργιος   

 28.-Έγκριση πραγματοποίησης καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

  • Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος Ν.Ν.Δ.Δ. κ. Γρίβας Περικλής

 29.-Έγκριση ή μη της 32/2023 Απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ζίτσας, που αφορά την «Αναμόρφωση (4η) προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ζίτσας».

  • Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος Ν.Ν.Ι.Δ. κ. Βότσικας Αλκιβιάδης

 30.-Έγκριση ή μη της 66/2023 Απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.I.Δ. Δήμου Ζίτσας, που αφορά την  «5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού της Κ.Ε.ΔΗ.ΖΙ., οικονομικού έτους 2023».

Αναρτήθηκε στις 30 Ιούνιος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα