Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Πάνω από 25.000 στρμ οι αιτήσεις για άδειες οινάμπελων

Πάνω από 25.000 στρμ οι αιτήσεις για άδειες οινάμπελων

Τα 25.023 στρέμματα τελικά έφτασαν οι αιτήσεις για τις νέες άδειες φύτευσης ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τα 6.500 στρέμματα που δικαιούται η χώρα μας για φέτος, οπότε και θα τεθούν σε ισχύ για τη μοιρασιά των αδειών τα κριτήρια προτεραιότητας, για τα οποία εξέδωσε σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα υπεβλήθησαν 2.316 αιτήσεις για φύτευση σε 3.896 αγροτεμάχια, ενώ πρωταθλητές με κριτήριο την έκταση των επιφανειών αναδεικνύονται οι νομοί Αχαΐας (2.457 στρέμματα), της Λάρισας (2.345 στρέμματα), Ηρακλείου (1.630 στρέμματα), Βοιωτίας (1.453 στρέμματα), δηλαδή οι μεγάλες αμπελουργικές περιοχές της χώρας.

Αντίστοιχα λίγες αιτήσεις υποβλήθηκαν στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, αφού οι αμπελουργοί τους είχαν προτεραιότητα στα προγράμματα Αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ.

Τρόπος χορήγησης αδειών

Παράλληλα, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την μοιρασιά των αδειών εκτός από τα κριτήρια προτεραιότητας που περιγράφονται με μεγαλύτερη ακρίβεια, ορίζεται και η διαδικασία χορήγησής τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Άρθρο 8 8 της Υ.Α. 1012/210263 η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προβαίνει σε κατάταξη των αιτήσεων με βάση το σύνολο των βαθμών που έχουν λάβει κατά φθίνουσα σειρά. Μετά το πέρας της ανωτέρω διαδικασίας, ο πίνακας κατάταξης αναρτάται στο site του ΥπΑΑΤ.

Οι τελικοί δικαιούχοι θα λάβουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο την άδεια φύτευσης, η οποία θα αποσταλεί και στην αρμόδια ΔΑΟΚ μαζί με συγκεντρωτική κατάσταση των αδειών της δικαιοδοσίας της.

Εφόσον η άδεια που χορηγήθηκε αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 50% της έκτασης που ζητείται στην αίτηση, ο αιτών μπορεί να αρνηθεί την άδεια αυτή εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία χορηγήθηκε η άδεια, χωρίς να υποστεί κυρώσεις.

Η άρνηση της χορήγησης άδειας φύτευσης απευθύνεται στην αρμόδια ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας του αιτούντα κι αυτή με τη σειρά της υποχρεούται μετά το πέρας της προθεσμίας και εντός 10 εργάσιμων ημερών να ενημερώσει σχετικά τις Διευθύνσεις Συστημάτων Καλλιέργειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ.

Αναρτήθηκε στις 18 Μάιος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα