Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εκατοντάδες δρομείς εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές της παρακαλάμιας περιοχής του Δήμου Ζίτσας

Εκατοντάδες δρομείς εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές  της παρακαλάμιας περιοχής του Δήμου Ζίτσας

«Για το Δήμο Ζίτσας η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί θεσμό που συμβάλει στην προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού κάλλους της περιοχής του  ποταμού Καλαμά και τον καθιστά πόλο έλξης για τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και αθλητικών δραστηριοτήτων», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, αναφερόμενος στις   «ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή 11 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή των αγώνων ορεινού τρεξίματος.

Οι εκατοντάδες δρομείς που πήραν μέρος στους αγώνες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από  τις μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομές που διέσχισαν  μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια της παρόχθιας  περιοχής του ποταμού Καλαμά και ταυτόχρονα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

«Οι συμμετοχές και η αποδοχή των αθλητών ανεβάζουν για εμάς πιο ψηλά τον πήχη. Είμαστε εδώ για να διαφημίζουμε τις ομορφιές του τόπου μας και ταυτόχρονα  να διασφαλίζουμε την προστασία του Καλαμά και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο  Δήμαρχος Ζίτσας και αναφέρθηκε στις  πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής,  με στόχο να καταστεί ολόκληρη η παραποτάμια περιοχή σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού, με την υποβολή σχετικής πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη δημιουργία 132 χιλιομέτρων μονοπατιών που θα εντάσσονται στο Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών καθώς και δημιουργία υποδομών για τη φιλοξενία  αυτοκινούμενων οχημάτων προσελκύοντας επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.  

 

Αναρτήθηκε στις 13 Ιούνιος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα