Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Σε 40 Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας, 15% επιπλέον επιδότηση από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»

Αυξημένη επιδότηση κατά 15% δικαιούνται οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», από 18 έως 39 ετών που διαμένουν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο συμπεριλαμβάνονται και 40 Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας και Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας.

Αναρτήθηκε στις 17 Νοέμβριος 2022 Περισσότερα »
Τιμήθηκε η μνήμη του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου στο Σακελλαρικό του Δήμου Ζίτσας

Τη μνήμη του σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου, ο οποίος πριν από 82 χρόνια έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς, υπερασπιζόμενος την ελευθερία της πατρίδας, τίμησε σε μια λιτή εκδήλωση το πρωί της Πέμπτης (27/10/2022),ο Δήμος Ζίτσας.

Αναρτήθηκε στις 27 Οκτώβριος 2022 Περισσότερα »
Συναισθηματικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Παντούλα «Πολυδώρου (Μαζίου) Εγκώμιον» που εξέδωσε ο Δήμος Ζίτσας

«Ευχαριστώ όλους τους ομιλητές που έδωσαν το στίγμα του βιβλίου μου και προσδιόρισαν με απόλυτο τρόπο την ουσία των πραγμάτων», με τα λόγια αυτά και εμφανώς συγκινημένος ο Μιχάλης Παντούλας έκλεισε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/10/2022) για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: «ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (ΜΑΖΙΟΥ) ΕΓΚΩΜΙΟΝ τόπος, μνήμες, νόστος» , που εξέδωσε ο Δήμος Ζίτσας. 

Αναρτήθηκε στις 27 Οκτώβριος 2022 Περισσότερα »
Μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στο Δήμο Ζίτσας

Στην τοποθέτηση ειδικών (μωβ) κάδων για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων προχώρησε ο Δήμος Ζίτσας συνεχίζοντας την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει με συγκεκριμένες δράσεις την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Αναρτήθηκε στις 24 Οκτώβριος 2022 Περισσότερα »
Ο Στέφανος Ντούσκος με τους μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας

Τις  αξίες και τα ιδανικά που προάγει ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας  στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας με καλεσμένους τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο και την επίσης Ολυμπιονίκη και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Τόνια Σβάιερ.   

Αναρτήθηκε στις 19 Οκτώβριος 2022 Περισσότερα »
Προληπτική ιατρική από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Ζίτσας

Επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Ζίτσας πραγματοποιεί την εβδομάδα που διανύουμε η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Από τη Δευτέρα (17-10-2022) έως την Παρασκευή (21-10-2022) περισσότεροι από 200 μαθητές των δημοτικών σχολείων υποβάλλονται σε προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους από οδοντιάτρους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. 

Αναρτήθηκε στις 18 Οκτώβριος 2022 Περισσότερα »
Αλήθειες για τον Παιδικό Σταθμό Κοινότητας Βουνοπλαγιάς

Διαβάσαμε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» με την οποία καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας πως υποβαθμίζει τον παιδικό σταθμό Βουνοπλαγιάς. Τελικά η απουσία τριών και πλέον χρόνων από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας του Δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δημ. Τζίμα, ήταν αισθητή και μας είχε λείψει. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν και του ευχόμαστε καλή δύναμη για το υπόλοιπο της θητείας.

Αναρτήθηκε στις 03 Οκτώβριος 2022 Περισσότερα »
Εγγραφές για την ειδικότητα Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ζίτσας

Συνεχίζονται οι εγγραφές των ενδιαφερόμενων για ένταξη στα Τμήματα  του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ζίτσας. Οι ενδιαφερόμενοι για την ειδικότητα  "Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας" μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως την Παρασκευή (30-09-2022) και ώρες 13:00 - 20:00, είτε με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Δ.Ι.Ε.Κ. στο λύκειο Ελεούσας, είτε ηλεκτρονικά στο email: grammateia@iek-zitsas.ioa.sch.gr.

Αναρτήθηκε στις 28 Σεπτέμβριος 2022 Περισσότερα »
Εκδήλωση μνήμης στην Κοινότητα Ασφάκας του Δήμου Ζίτσας

Εκδήλωση μνήμης διοργανώνουν ο Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Ασφάκας, και ο Δήμος Ζίτσας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την δημιουργία του προσφυγικού συνοικισμού στην κοινότητα Ασφάκας.  Η εκδήλωση, με θέμα «100 χρόνια Μικρασιατική Καταστροφή - 100 χρόνια Ασφάκα»,  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022, στις 19:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Ασφάκας. 

Αναρτήθηκε στις 27 Σεπτέμβριος 2022 Περισσότερα »
Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Πρεμιέρα για τη νέα σχολική χρονιά το πρωί της Δευτέρας (12/09/2022) με τον καθιερωμένο αγιασμό. Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας, όπου φέτος φοιτούν 1500 μαθητές,  στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων. Όλοι τους αντάλλαξαν ευχές με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για καλή σχολική χρονιά.

Αναρτήθηκε στις 12 Σεπτέμβριος 2022 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

30,98° Υγρασία: 37% Άνεμος: 2,06 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα